|
•
|
| בית קפה ש"עובד על המערכת".
|
yossij |
|
|
Jul 29, 2010 | 23:51 |
|
|
בית קפה "נחמה וחצי" מול "הבימה" בת"א- בפנים מותר לעשן ובחוץ יש מקבץ של 6-7 שולחנות באזור "ללא עישון" ששם באמת לא מעשנים,אבל כן מעשנים בחלק המרוחק יותר של המרפסת .יותר מכך המרחק בין השולחנות במרפסת שב"אזור ללא עישון" גורם לכך שההבדל בין להרגיש ללא להרגיש את עשן הסיגריות תלוי בכיוון הרוח ומובן שקשה לצלם את כיוון הרוח וברור שאין בנאדם שיביא לבית המשפט אישור מדני רופ על כיוון הרוח באותו זמן שהיה בקפה. שאלה כללית בהתיחס לקפה הזה כדוגמא היא מה עושים עם בתי קפה ,פאבים ומקומות בילוי שכלפי חוץ הם כאילו הכי בסדר בעולם,אבל הם לא ולך תוכיח שהם לא?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 04:05 |
|
|
התיאור לא כ"כ מובן.
בחוץ מותר לעשן או אסור?
כשאתה אומר בחוץ, אתה מתכוון למרפסת?
מה שטח המקום שאסור לעשן לעומת השטח שמותר לעשן?
עפ"י החוק, חדר העישון צריך להיות עד רבע מכלל שטח המקום, ובחישוב השטח - צריך לקחת בחשבון גם את החלק החיצוני.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 10:22 |
|
|
בפנים מותר לעשן . .
בחוץ מותר.
כן ב"חוץ" זה במרפסת פתוחה.
בחוץ שבאים עם הגב להבימה משמאל יש "אזור ללא עישון" ואם פונים אחרי המדרגות ימינה-אז שם מותר לעשן. יש מרחק של לדעתי 7-8 מטרים בין האזור שבו מותר לאזור שבו אסור לעשן. אם אין רוח או שהרוח בכיוון "הנכון" אז אין בעיה ולא מרגישים את הסיגריות,אבל אם יש רוח המרחק לא עוזר. נראה לי שהשטח הפנימי שבו מעשנים ביחס להכל (מרפסת+בפנים) הוא בערך שליש ואם לוקחים גם את האזור במרפסת שבו מעשנים אז ,לדעתי, זה עולה למעל שליש (אם כי פחות מחצי) ואיפה שלא מעשנים מהווה פחות משני שלישים מכל בית הקפה.
|
|
|
|
|
|
°
|
| תיקון: בחוץ מותר רק בחלק מהמרפסת.
|
yossij |
|
|
Jul 30, 2010 | 10:23 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 11:09 |
|
|
ראשית - חדר העישון אמור להיות רבע מכלל שטח המקום. אפשר פחות, אי אפשר יותר. אין פה משחקים. מי שלא עומד בדרישה זאת - מפר את החוק.
שנית - חדר העישון אמור להיות נפרד לחלוטין ושהעישון בו אינו מהווה מטרד לחלקים האחרים במקום.
אם "חדר העישון" והאיזור ללא עישון - שניהם נמצאים בחוץ, סמוכים אחד לשני, והעישון מ"חדר העישון" מהווה מטרד ליושבים באיזור ללא עישון - זאת שוב הפרת החוק.
אתה מוזמן לשלוח טופס תלונה על המקום לגורמים הרלוונטיים בעיריית ת"א.
(הגורמים הרלוונטיים העיקריים: ראש העירייה, מנכ"ל העירייה, סמנכ"ל תפעול, מנהל אגף פיקוח, היועץ המשפטי, מנהלת מדור חוקי עזר במחלקה הפלילית ומנהל מחלקת רישוי עסקים).
חשוב מאוד להסביר בבירור איפה מעשנים ואיפה לא, ולמה זה לא חוקי - "חדר העישון" או האיזור שבו מותר לעשן עולה על רבע מכלל שטח המקום והעישון ב"חדר העישון" או באיזור שבו מותר לעשן מהווה מטרד לאיזור שבו אסור לעשן, וזאת בניגוד לסעיף 11 לתוספת לחוק למניעת עישון.
תסביר גם את העניין עם הרוח וכו'.
|
|
|
|
|
|
•
|
| תודה למענה המהיר ושאלה אחרונה בהחלט
|
yossij |
|
|
Jul 30, 2010 | 13:28 |
|
|
האם נכון יהיה אם אכתוב שמבחינת בית משפט זה מקום שאין לתובע סיכוי?
המיקרה של ארומה בקניון אילון-תביעה נדחתה על אף שהשירותים היו בקומה של המעשנים. אז נכון שלפי החוק אסור שיהיה מותר לעישון ליד השירותים,אבל עובדה שדחיה נדחתה. השופט דיבר על "להיכנס לגוב האריות" ושלא מוכרחים "לשבת ליד השירותים".
ובכלל ,אולי חדר העישון גדול מרבע,אבל מבחינה משפטית (יש חוק ויש מישפט ) אני לא מאמין ששופט יתרגש מעניין כיוון הרוח ומיחסי הגודל של אזור עישון לעומת אי עישון.בפרט שבמיקרה שלי עישנו לפחות 7 מ' ממני וכדי לתבוע במציאות בתי המשפט בישראל אתה צריך להיות חנוק בסיגריות וגם אז תקבל 1000 ש"ח פיצויים.
תודה רבה מראש למענה.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 14:01 |
|
|
קודם כל לא ברור:
אתה רוצה לתבוע בעצמך או לשלוח טופס תלונה לגורמים הרלוונטיים בעיריית ת"א או שניהם?
אין שום מקום לכתוב שלתובע אין סיכוי. למה שתכתוב דבר כזה?
על איזה משפט אתה מדבר? יש לך פס"ד?
|
|
|
|
|
|
°
|
| לתבוע? לא תודה.רק רוצה לשלוח טופס.
|
yossij |
|
|
Jul 30, 2010 | 14:44 |
|
|
|
|
•
|
| אם אתה שולח טופס תלונה,העירייה תובע
|
אוויר נקי |
|
|
Jul 30, 2010 | 16:15 |
|
|
אם אתה שולח טופס תלונה, במידה ויימצא לנכון - המחלקה הפלילית של העירייה תגיש כתב אישום נגד המקום, והיא זאת שתתבע בבית משפט. יכול להיות שאתה תזומן למתן עדות, אלא אם בעלי המקום והעירייה יגיעו להסדר טיעון.
בתביעה של העירייה - הסכומים יכולים להיות גבוהים בהרבה מאשר בתביעה שאתה מגיש.
עד 75,300 ש"ח על אי מניעת עישון.
עד 75,300 ש"ח על חוסר שילוט או שילוט לא תקני.
עד 14,400 ש"ח על הצבת מאפרות.
עד 14,400 ש"ח אישית למנהל העסק על אי מניעת עישון.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 28, 2010 | 19:53 |
|
|
בני גר עם אשתו בדירה שכורה ברמת-גן. מולם באותו בנין גרה אשה שמעשנת בחדר סמוך לחדר השינה שלהם. כלתנו בהריון בשלב מתקדם. הזוג ביקש מהאשה שהיא תעשן בחדר אחר, או שהיא תסגור את חלונה כדי שהם יוכלו לנשום אויר נקי. לא רק שהיא סרבה להענות לבקשתם, היא גם מפעילה מאורר כדי לכוון את כל העשן אליהם.
מה אפשר לעשות?
נינה
קישור מצורף:
הנפגע
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 28, 2010 | 23:54 |
|
|
אנחנו נשאלים לא מעט בפורום ובמייל על שכנים מעשנים.
ולכן הכנו תשובה לשאלה זו ב" שאלות נפוצות".
יחד עם זאת ראוי לעשות איזושהי הבחנה בין שכן שמעשן בשטח שהוא רכוש משותף, כגון: לובי, מסדרונות, מעליות, חדרי מדרגות לבין שכן שמעשן בדירתו הפרטית.
לא שזה מוצדק לעשות דווקא או בכלל לעשן כאשר זה מפריע לשכנים, אבל הצעדים המשפטיים שניתן לנקוט בהם יעילים יותר כאשר מדובר בעישון בשטח הרכוש המשותף.
שכנים, ובמיוחד שכנים ישראלים, הם בעיה לא פשוטה.
הימים של שכנים שמבקשים סוכר אחד מהשני, ומתארחים אחד אצל השני נגמרו כנראה איפשהו בשנות ה-80...
יש המון מקרים של סכסוכי שכנים בנושאים שונים, לא רק בנושא עישון.
יש המון שכנים שעושים את המוות לשכנים אחרים.
זאת המנטליות הישראלית.
מצער.
ובכל זאת - ניתן כן לנסות לתבוע ולנסות להוציא צו שיחייב את השכנה לסגור את החלון כשהיא מעשנת.
אבל זה דבר שלוקח זמן, וכנראה שכלתך תלד עוד לפני מועד המשפט.
יש אפשרות לפנות למפקח על הבתים המשותפים בטאבו. רק שלא בטוח שזה בסמכותו. תנסו לברר.
או שיותר פשוט - אולי בנך ואישתו יסגרו את החלון אצלהם בבית.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 29, 2010 | 00:35 |
|
|
שלום,
אני הבן המדובר.
השכנה גרה מולנו וחלונה מקביל לחלוננו (בחדר הקטן) ונמצא במרחק של כשלושה מטרים ממנה.
היא מעשנת כמעט בלי הפסקה עם המאורר דולק , עובדת מהבית, ולכן כמעט כל היום יש גל של עשן וריח שנכנס לתוך הבית.
אישתי בהריון מתקדם ואיננה יכולה להכנס לחדר (שמשמש כרגע כחדר מחשב) כלל.
ניסינו הכל. דיברנו איתה מספר פעמים, אישתי התחננה - ביקשנו שתנסה לא לעשן באותו החדר, שתסגור את החלון, שלפחות תסגור את המאורר(!) - כלום. לא מוכנה.
בהתחלה אמרה ש"תנסה" להתחשב, בסוף זה הגיע ל-"מישהו יצטרך לעזוב את הבית וזה לא אהיה אני", כך אמרה.
שנינו גרים כאן בשכירות. אנחנו 3 שנים, היא כשנה. דיברנו עם הוועד. דיברנו עם הבעל דירה שלה. הוא דיבר איתה, אך גם זה לא גרם לה להתחשב.
הדירה שלנו קטנה. החדר הקטן, חדר המחשב, תוכנן להפוך לחדר של התינוקת. פשוט אין לנו מקום אחר לשים אותה. האם ניתן לגדל תינוקת ללא אוויר? לסגור את החלון ולגדל אותה בכלא? גם לאחר טיעונים אלה, השכנה מסרבת להתחשב. להיפך - היא השוותה את העשן שעף לחדרינו ומפריע לנו, לבכי העתידי של התינוקת שיפריע לה!! האם אין גבול לרוע לב?
אבקש כל עזרה שתוכלו לתת. מוכן גם לתבוע אותה אם אכן זה ישים.
תודה רבה,
רענן
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 29, 2010 | 17:36 |
|
|
כנראה שלא נלך לכיוונים כאלה, כי אז החוק באמת יהיה לצידה.
כרגע פנינו למספר גורמים רשמיים, נקווה לטוב.
אנחנו לא מוכנים/יכולים לסבול בשקט, ונעשה את מירב המאמצים לפתור את הבעיה בדרכים לגיטימיות.
תודה על התגובה,
רענן
|
|
|
|
|
|
•
|
| הגשת תביעת נזיקין מיידית
|
תומר |
|
|
Jul 29, 2010 | 23:23 |
|
|
מגוחך לחשוב שאדם יאלץ לעבור דירה בגין נרקומן סיגריות שמחדיר עשן רעיל לשטחו הפרטי.
החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים בא להגן על חיי אדם במתחמים עם אוכלוסיה מתחלפת ומהווה תוספת לדיני נזיקין שהרי בלעדיו אדם יהפוך למעשן כפוי גם אם יכבו סיגריה בכל מקרה שידרוש.בנוסף ,במקום ציבורי קיימת בעייתיות בהשגת פרטיו של המעשן לצורך תביעת נזיקין ,כך שהחוק בא למנוע מקרה אבוד שכזה.
דירה,לעומת זאת, לא מחליפים בתדירות גבוהה.פניה חד פעמית קצרה במטרה לחדול מהמטרד צריכה לפתור את הבעיה ולא יש לפנות לבית המשפט מיידית.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 30, 2010 | 07:05 |
|
|
ישנם מקרים נדירים של ניסיון להתחכמות מצד שופטים זוטרים בעייתיים(מעשנים) שדוחים תביעות מהסוג הזה על בסיס החוק למניעת עישון במקומות ציבוריים תוך התעלמות מפקודת הנזיקין.במקרה כזה לא להסס להגיש תלונה לנציבות תלונות הציבור על שופטים וכמובן לערער על פסק הדין ההזוי שמעודד תקיפה ורצח.
אל תתנו לנקודה הכספית לעכב או חס וחלילה למנוע מכם להגיש תביעה.אתם יכולים ליצג את עצמכם עצמאית בכל ערכאה כך שההוצאה תסתכם בעלות אגרת הגשת התביעה.
לנוכח הסחבת האופיינית לבתי המשפט תאלצו לבקש הקדמת דיון.דרשו דיון בהול שהרי מלבד הסבל משורה ארוכה של תופעות כתוצאה מהחשיפה לעשן הרעיל אתם מסכנים את חייכם.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| ת"א: הסלמה במאבק בעישון במקומות ביל
|
אוויר נקי |
|
|
Jul 05, 2010 | 13:20 |
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 27, 2010 | 09:09 |
|
|
שלום
לאחרונה הפסקתי לעשן וגיליתי עד כמה מפריע לי עישון פסיוי. אני אמנית במקצועי ובזמן האחרון הקבוצה בה אני עובדת עושה חזרות במוסד ציבורי בת אביב. בבניין אסור לעשן, אך בכל פעם שיוצאים למסדרון מחדר החזרות, המסדרון אפוף עשן. לפני ימים מספר יצאתי מחדר החזרות לקיוסק שבחצר, ובפתח המסדרון (בתוך הבניין) עמדו שניים ועישנו, כך שאני הייתי מחוייבת לעבוא בתוך עננת העשן שלהם. סימנתי להם בנפנוף יד להזזת העשן שזנ מפריע לי, אך הם המשיכו בשלהם וכשחזרתי מהקיוסק שוב נאלצתי לעבו בעשן שלהם. שאלתי אותם אם מותר לעשן בבניין. הבחור ענה לי שמותר לעשן בחוץ. אם כך, ביקשתי שייצאו החוצה. האיש (שלא ידעתי מיהו) שאל מה אני עושה בבניין. עניתי לו שאני עושה חזרות. הוא אמר שהוא ידאג שהקבוצה שלי לא תעשה יותר חזרות במקום. נדהמתי ושאלתי אם הוא מאיים עלי. אז הוא אמר שזה הבית שלו ובבית שלו נוהגים כמו שמתאים לו. מיותר לציין שה"בית" שלו הוא מוסד להשכלה גבוהה והוא בסך הכל עובד בו, אבל הוא אכן דאג להפסיק לנו את החזרות, התקשר לממונים עלי וניצל את הצורך של הקבוצה שלי בחדר חזרות כדי לאיים עלינו, עד כדי שהבוס שלי התקשר אלי ואמר לי שאם לא ארד מהעניין ייפטרו אותי! מאז אני נאלצת לשתוק ולהמשיך לסבול את העישון של האיש, שמסתבר שהוא מנהל זוטר באותו מוסד.
מה עלי לעשות?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 27, 2010 | 11:47 |
|
|
קודם כל קצת מידע:
מצ"ב החוק למניעת עישון.
בתוספת לחוק מצויינים המקומות הציבוריים שאסור לעשן בהם.
סעיף 5 מדבר על: " כל מקום בבנין המשמש מוסד חינוך או מוסד להשכלה גבוהה לרבות מגורי תלמידים ולמעט חדר נפרד לחלוטין, שהוקצה לעישון בידי הנהלת מוסד שמתקיים בו חינוך על תיכוני, שתלמידיו בגיל העולה על 18 שנים (להלן - מוסד על תיכוני), אם הוקצה, וחדר במגורים במוסד על תיכוני שבו גר רק מעשן, ובלבד שיש בהם סידורי אוורור תקינים והעישון בהם אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של המקום, וכן למעט חדרי ההנהלה וחדרי הסגל, שחל עליהם פרט 15."
תעייני גם בסעיפים 1, 2, 2א,2ב ו-5 לחוק עצמו.
עכשיו - מה לעשות:
יש כמה דברים בתור התחלה:
1. תשלחי טופס תלונה על המקום לגורמים הרלוונטיים בעיריית ת"א.
הגורמים הרלוונטיים העיקריים הם: ראש העירייה, מנכ"ל העירייה, סמנכ"ל תפעול, מנהל אגף פיקוח, היועץ המשפטי, מנהלת מדור חוקי עזר במחלקה הפלילית, מנהל מחלקת רישוי עסקים.
2. תשלחי תלונה לגורמים הרלוונטיים במשרד הבריאות.
3. מאחר ומדובר במוסד להשכלה גבוהה, תשלחי תלונה לגורמים הרלוונטיים במשרד החינוך ובמועצה להשכלה גבוהה.
4. תשלחי מכתב או שתלכי לדבר עם המנכ"ל/נשיא/דיקן המוסד. לפי סעיף 2א וסעיף 5 לחוק, זאת אחריותו למנוע עישון במקום. תצטטי את הסעיפים הרלוונטיים, ואם זאת פגישה, תבואי עם החוק מודפס, ותראי לו את הסעיפים.
את פרטי ההתקשרות של הגורמים בעיריית ת"א ובמשרד הבריאות - תוכלי למצוא בדף הרשויות, פה באתר.
את פרטי ההתקשרות של הגורמים הרלוונטיים במשרד הבריאות ובמועצה להשכלה גבוהה - אנא חפשי באתרים שלהם.
אם אף אחד מהדברים האלו לא יעבוד: קיימת גם אופציה של תביעה בבית משפט לתביעות קטנות, או תביעה בבית משפט השלום - ששם גם אפשר להוציא צו שיחייב את ההנהלה לאסור עישון במקום, או תביעה ייצוגית.
במקרה של תביעה בבית משפט לתביעות קטנות - לא צריך עו"ד. ישנו כתב תביעה לדוגמא באתר.
בשאר המקרים צריך ייעוץ וייצוג של עו"ד.
קישור מצורף:
דף הרשויות
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
| דו"ח למ"ס: ירידה נוספת במס' המעשנים
|
אוויר נקי |
|
|
Jul 25, 2010 | 14:28 |
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 19, 2010 | 19:58 |
|
|
האם בתביעה נגד עובד בעסק או העסק עצמו אני חייב להוכיח ולפרט נזק שנגרם לי ?
|
|
|
|
|
|
°
|
| בתיאוריה-לא.במציאות-תלוי בשופט.
|
yossij |
|
|
Jul 20, 2010 | 15:11 |
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 20, 2010 | 15:58 |
|
|
בעיקרון התביעה לפיצויים בגין הפרת החוק למניעת עישון היא ללא הוכחת נזק.
אבל זה לא מכוח חוק אלא מפסיקה שנוצרה.
תוכל לעיין לפחות ב-2 פסקי דין:
פס"ד שמש נ'' פוקצ''טה - סעיפים 6-7 בפס"ד.
ו פס"ד אופיר נגד מרתה (רוזטי מזון בע"מ) - סעיפים 16 ואילך בפס"ד.
תוכל למצוא פסקי דין אלו פה באתר.
בהצעה המקורית של ח"כ גלעד ארדן לתיקון החוק למניעת עישון היה סעיף שדיבר על פיצויים ללא הוכחת נזק עם תקרה של עד 3,000 ש"ח, אבל סעיף זה לא התקבל, ואולי עדיף שכך, ולכן אין בחוק פיצויים ללא הוכחת נזק בגין הפרת החוק למניעת עישון, אבל בפועל זה מה שקיים.
יש לציין ששני פסקי הדין המוזכרים ניתנו לפני כניסת התיקון של ח"כ ארדן לתוקף.
כיום פיצויים של 4,000-5,000 ש"ח לאדם שנפגע מעישון בעסק נחשבים סבירים בהחלט.
יש תנאים מסויימים שמגדילים את הפיצויים.
למשל אם מדובר בנפגעת שהיא אישה בהריון.
או כאשר הוכח שעובדי המקום עישנו בעצמם ו/או הדליקו סיגריות לשוהים במקום.
כמו כן - אם כן מוכיחים נזק, למשל החמרת אסתמה - אפשר לדרוש פיצויים גבוהים יותר.
כמובן שצריך להוכיח קשר סיבתי בין העישון במקום לבין הנזק. וזה לא קל. הרי יכולים להיות עוד גורמים לנזק, וכאשר צריך לבוא ולהוכיח נזק בבית משפט, זה לא פשוט.
בגלל זה המציאות מחייבת פיצויים ללא הוכחת נזק.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 19, 2010 | 19:24 |
|
|
שלום. אני עובד במשרד בתוך עסק שבו מעשנים (כולל הבעלים). אין מצב להגיש מכתב או פעולה מתועדת שכן הדבר יביא מיידית לפיטורין. מלבד המעשנים- יתר העובדים אדישים/מפחדים . מה סיכויי הצלחת התביעה האישית רק נגד העובדים שמזיקים לי (מבלי לתבוע את העסק ) ? תודה מראש !
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 20, 2010 | 14:18 |
|
|
הכנו דף מיוחד שמדבר על עישון במקום העבודה.
אתה מוזמן לקרוא אותו בעיון.
יש שם גם התייחסות לעובדים המפרים את החוק.
בהחלט ניתן לתבוע גם אותם או רק אותם.
יש שם גם הפנייה לפסק דין נגד מעשנת.
ובכל זאת - כדאי לתבוע גם את המעסיק. צריך לשכנע את העובדים שמפחדים שהבריאות יותר חשובה, ושהתאגדות היא כוח, ושלא יוכלו לפטר את כולם.
אפשר לפנות להסתדרות או לעו"ד פרטי ולקבל הגנה כמו שמקבלים חושפי שחיתויות במקום העבודה.
|
|
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 15, 2010 | 21:57 |
|
|
שלום,
שמתי לב שבתחנת רכבת השלום יש מכונת סיגריות אוטומטית (בתוך השטח הדורש כרטיס לרכבת, צמוד לגשר לעזריאלי).
נראה שזה מאפשר לכל ילד לקנות סיגריות, בניגוד לחוק.
פספסתי כאן משהו?
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 15, 2010 | 22:19 |
|
|
אתה בהחלט צודק.
בימים אלו יש דיונים על תיקונים ותוספות לחוק הגבלת הפרסומת והשיווק של מוצרי טבק ולחוק למניעת עישון במקומות ציבוריים.
בין היתר דנים באיסור מוחלט על הצבת מכונות למכירת סיגריות.
נקווה לטוב.
יעזור מאוד אם אתה ואחרים תשלחו מכתב בנדון לגורמים הרלוונטיים במשרד הבריאות.
את פרטי ההתקשרות של אותם גורמים, אתה יודע איפה למצוא - ב דף הרשויות של אתר אויר נקי.
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 15, 2010 | 23:35 |
|
|
לא הבנתי, לפי החוק כפי שהוא כיום המכונה הזו חוקית או לא? אם זה לא חוקי, אני יכול לפנות למנהל ולדרוש שהנושא יטופל.
אין איסור על מכירת סיגריות לקטינים? אם אני זוכר נכון, מותר להציב מכונות כאלה רק במקומות בהם אין כניסה לקטינים.
הדיונים שהזכרתם נשמעים מעניינים, איפה אפשר למצוא עליהם עוד פרטים?
וחוץ מזה, כל הכבוד על מה שאתם עושים כאן!
|
|
|
|
|
|
•
|
|
|
Jul 16, 2010 | 04:39 |
|
|
ב חוק הגבלת הפרסומת והשיווק של מוצרי טבק למעשה כבר קיים איסור מסויים על הצבת מכונות למכירת סיגריות.
סעיף 7ב לחוק קובע: "לא יציב אדם מכונה למכירת מוצרי טבק במקום שקבע שר הבריאות, באישור ועדת הכלכלה של הכנסת."
אלא מה? ששר הבריאות לא קבע באילו מקומות אסור.
כך שכרגע הסעיף הזה הוא בעצם חסר משמעות - יש איסור במקומות ספציפיים שבעצם לא נקבעו..
ואולי טוב שכך. כי אם היה קובע איפה אסור, הוא בעצם היה אומר איפה מותר.
והכוונה היא לאסור לחלוטין הצבת מכונות למכירת סיגריות, בכל מקום שהוא.
באותו חוק - חוק הגבלת הפרסומת והשיווק של מוצרי טבק, יש גם איסור מכירת מוצרי טבק לקטינים.
סעיף 8א קובע:
"
(א) לא ימכור אדם מוצר טבק או מוצר המשמש לעישון טבק לקטין.
(א1) לא ישכיר ולא ישאיל אדם מוצר המשמש לעישון טבק לקטין.
(ב) בעל עסק או מי שעובד בעסק רשאי לדרוש מאדם המבקש שיספקו לו מוצר טבק או מוצר המשמש לעישון טבק, שיציג לו תעודה שבה ניתן לוודא את גילו.
(ג) בעל עסק שבו מוכרים מוצרי טבק או מוכרים, משכירים או משאילים מוצרים המשמשים לעישון טבק יציג במקום בולט בעסקו, בצורה שקבע שר הבריאות, הודעה המפרטת את הוראות סעיפים קטנים (א), (א1) ו-(ב).
(ד)מי שלא קיים את הוראת סעיף קטן (ג), רואים אותו כמי שלא קיים תנאי מתנאי הרישיון שניתן לו לפי חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968, והוראות החוק האמור יחולו עליו.
"
ז"א יש איסור מכירת מוצרי טבק, לא רק סיגריות אלא גם סיגרים וטבק לנרגילה, לקטינים, ואפילו מכירת והשכרת מוצרים המשמשים לעישון טבק - כשהכוונה היא בדר"כ לנרגילה.
אז באמת יש פה פרצה שקטינים יכולים לקנות סיגריות במכונות.
ואת הפרצה הזאת צריך לסגור.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
מקרא: